4 Eylül 2014 Perşembe

Dizi: Carnivàle


Yaratıcı Daniel Knauf
Tür:  Dram,Fantastik,Gizem
Yapım: 2003-2005 / 55 dakika
İmdb : 8,6
Kanal:   HBO

Dizinin yaratıcısı olan Dan Knauf 90lı yıllarda yazdığı bu hikaye için 2003 yılında hbo ile bir anlaşma yaptı ve 6 sezon sürecek bir dizi olarak tasarladı.Ancak dizinin o dönemde reklamının yapılmaması ve maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle sadece 2 sezon çekildi.Ve anlatılmak istenen Amerika ekonomik buhran ve büyük kuraklık dönemleri gibi birçok konuyu ekranla buluşturamadı.


30lu yıllarda geçen dizide kötünün iyi ile savaşı,mucizeler,seçilmişler,büyü,tarot ve gerçek haliyle insan anlatılıyor.Ben Hawkins baş karakter ve onun hediye olarak tabir edilen kabiliyetleri var.Ancak sürprizini kaçırmamak adına açıklamıyorum..
İnsanları dış görünüşe göre yargılamayan bunun tersine önemli olanın iyi olmak olduğunu vurgulayan bir yakın dönem Freaks esinlenmesi.Saf kötünün olmadığı her insanda iyiliğin de kötülüğün de bulunduğunu, kötünün tam olarak idrak edememesinden bu yolu seçtiğini anlatıyor.

Fantastik ögeler çoğunlukta.Gizemli bir film biraz da pis bir havası var.Sürekli yollarda olmalarından olsa gerek.Ve çöllerde ikamet etmeleri ve 30lu yıllarda geçmesi de bir diğer etkenler.Bunun dışında o dönemin kötü yaşam koşullarına da tanık oluyoruz.

Çok farklı bir havası var.İzlediğim en iyi fantastik dizilerden.En kötü yanı iki sezonda bırakmış olmaları.Yine de yarım sayılmaz olaylar çözümleniyor.İyi kim kötü kim bunu dizi size belirtmek isteyene kadar anlamıyorsunuz.Sürükleyen bir yapım kesinlikle.Eminim planladıkları gibi 6 sezon sürse kült bir yapım olurdu.Ya da yapım yılı en azından 2010 olsaymış daha çok izlenir ve kaldırılmazmış.Çünkü o yıllara fazla gelmiş bu kadar iyi bir dizi.

Diziyi iyi takip etmek tüm ayrıntılarıyla kavramak gerekli.Her bir ayrıntı daha sonra açıklığa kavuşuyor.Dizide konular iyi bağlanıyor yani.Senaryo inanılmaz güzel oyunculuklar keza öyle.Fantastik dizi sevenlere öneririm.



4 yorum:

  1. hiç duymadım. akşam bakıyim yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bu diziyi hatırlıyorum ama çat diye bitirivermişlerdi, öylece kalakalmıştık sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hemen bitirdiler.Şöyle 6 sezon keyfini süremedik.

      Sil