11 Temmuz 2014 Cuma

2 film hakkında: Dangerous Liaisons ve Black (2005)


Tehlikeli ilişkiler/Dangerous Liaisons

Michelle Pfeiffer,John Malkovich,Gleen Close ayrıca genç halleriyle Uma Thurman ve Keanu Reeves rol alıyor.Orta çağ döneminde geçiyor.Hırslı,kibirli,tutkulu bir kadın-erkek ilişkisine tanık oluyorsunuz.Komplike olaylar karşısında şaşırıyorsunuz.Kendini kanıtlamak adına neleri harcadıkları bir kenara dursun tüm bu kötülüğün içinde gerçek bir aşk hikayesini de  buluyorsunuz.
























Fotoğraflardan bu başyapıtın nasıl muazzam bir görselliğe sahip olduğunu anladığınızı düşünüyorum.Filmi izlerlken de bir fotoğraf karesine bakıyormuşsunuz hissiyatı yaşatıyor her an.Harika oyunculuklar,harika kostümler ve mekanlar var.Diyaloglar da hatırlanmaya değer.Baştan sona kadar saran,konu bütünlüğünü asla bozmayan,sıkmayan,çok uğraşılmış özenli bir film kesinlikle.Keşke daha uzun olsaydı.Kitabının ününü duydum.Ve kenara not aldım bile.




Black (2005)

Bollywood filmleri pek benlik değildir.Çok uzundurlar abartılıdırlar.Ancak bu film bir başka.Evet yine de uzun ancak iyi diyaloglar iyi bir konuyla diğerlerinden ayrılıyor benim için.Daha fazla etkilendiğim filmler olmadı değil.Ancak kör ve sağır olmanın nasıl olacağını bu kadar iyi yansıtan bir film daha olabilir mi bilmem.Karanlıktan aydınlığa çıkmanın o zorlu yolunu anlatıyor.Öğretmenlerin gerçekten değerlli olduklarını.Ancak biraz depresif.Filmde küçük kızın müthiş oyunculuğunu görmeniz lazım.Belki de sadece o oyunculuk için bile izlenebilir.

5 yorum:

  1. heeey ilk film bilmem miiii süfeeeer black bilmiyom izlicem taam. bi ara benim film seçkilerine bak sıkı filmler var heeee :)

    YanıtlaSil
  2. sana bi ödül verdim ama gördün müüü :)

    YanıtlaSil